[pic=5_1255853051.jpg][pic=5_1255852959.jpg][pic=5_1255852918.jpg][pic=5_1255852881.jpg][pic=5_1255852845.jpg][pic=5_1255852808.jpg][pic=5_1255852762.jpg]HBBC heeft in een zinderende slotfase en een korf in de slotseconden deze spannende derby gewonnen. Beide teams hielden het spel kort zodat er in het eerste quart amper werd gescoord. HBBC scoorde in dat eerste quart 75 % van de punten vanop de vrijschoplijn. Eerste quart: 15-15 De thuisploeg bleef ook in het tweede quart zenuwachtig acteren en Hulshout buitte dat prima uit. De thuisploeg mocht gaan rusten met 27-26. Hulshout nam dan in de 3e periode een vliegende start en maakte mee door Donovan Bruman het verschil. Die Bruman bleek moeilijk af te stoppen. De thuisploeg was voortdurend op achtervolgen aangewezen kwam 10 punten achter maar kon daar in de slotminuut van de derde periode toch vier punten afdoen. Derde quart: 49-55. Alles bleef mogelijk en Hulshout moest in het vierde quart door een hoge foutenlast het kalmer aandoen. De thuisploeg kroop traag dichterbij in de stand maar Hulshout leek altijd opnieuw uit te lopen. De bezoekers hanteerden daarbij succesvol het wapen van de driepunters. Het plan van de bezoekende coach leek te lukken tot de fameuze slotminuut. De ontgoocheling bij de bezoekers was groot. De thuissupporters vierden de overwinning alsof de titel binnen was.Technisch verslag:In een bomvolle zaal startte de thuisploeg zenuwachtig en liet Hulshout al snel een sterke indruk. Het spel ging zeer snel op en neer, maar aan beide zijden ging dit gepaard met slordig spel. Eerste kwart: 15 - 15. Hetzelfde spelbeeld in het tweede kwart. De bezoekers konden wel even weglopen, maar HBBC herpakte zich en kon de rust ingaan met een minimale voorsprong: 27 - 26. In het derde kwart startte Hulshout indrukwekkend. Zowel van achter de driepuntlijn als inside werkten de bezoekers sterk af. Herentals keek zo al snel tegen een tien punten achterstand aan, maar bij Hulshout kampte sterkhouder Bruma met foutenlast. Zo kon HBBC toch nog milderen. Derde kwart: 49 - 55. HBBC kwam in het slotgedeelte terug sterk opzetten en met nog twee minuten te spelen was alles te herdoen. Een zinderend wedstrijdeinde kondigde zich aan en met nog 20 seconden te gaan leek de thuisploeg de wedstrijd in haar te beslissen 67 - 64. Op 6 seconden van het einde lukte de bezoekers echter nog een onwaarschijnlijke driepunter met bord. Verlengingen dacht dus iedereen, maar Van Kerkhoven snelde naar voor om de beslissende assist aan Hens te geven. Eindstand 69 - 67. Punten HBBC: Thys 5; Van Kerkoven 8; Beutels 2; Michotte 3; Meuleman 6; Snyder 6; Van Beeck 10; Hens 19; De Ceuster 0; Mussche 0; Van Broeck 7; Tomlow 3.